Voorstellingen in 2022

Onderstaande voorstellingen zijn speelklaar. Houd voor speeldata de website in de gaten.

Totentanz Distler  Diepenveen 27 mei 2022  Klooster Nieuwe Sion, Kloosterdiner

In Distlers Dodendans zien en horen we hoe de dood zich opmaakt voor de laatste dans van edelman, bedelman, dokter, pastoor. Vijf zangers van Vocaal Ensemble Twente zingen en vertellen het verhaal van Distlers Dodendans. Een Duitstalig a cappella koorwerk uit 1934 wat bestaat uit 14 korte motetten en gesproken teksten. Middeleeuwse – en hedendaagse klanken gaan hierin hand in hand. De dood laat iedereen naar zijn pijpen dansen. Fluitiste Hannah Wit en danseres Kirsten Hondorp gaan ons voor in deze bijzondere ‘Totentanz’.

Diets Dagdreumn / Dagdromen in het Nedersaksisch een Lente programma van Prêt a Partir.

Frank Deiman en Ruud Ouwehand lieten zich inspireren door de klankrijke Nedersaksische poezie van Theo Vossebeld en maakten een reeks nieuwe luisterliedjes over vogels en vliegen, muggen en meer, zgn ‘Luuster√eenkskes’.

Spreek je geen Twents en versta je het niet? Geen nood, een mini cursus Twents is inbegrepen. Én de vogels klinken door in de muziek en in het ritme en de kleurrijke taal van Theo Vossebeld’s poëzie. Vogels kennen geen taalprobleem, of ze nu tjilpen en tweeten in t Twents of in een andere taal, we moeten, net als bij het Twents, onze oren open zetten om het te kunnen verstaan. Met Frank Deiman, Ruud Ouwehand, Diet Gerritsen en Miriam Kroeze.

Prêt a Partir