Agenda voorjaar en zomer 2023

5 maart Schouwburg Deventer 14.00 Deventer Open Podium Voorproefje Peter Pan het echte verhaal, gespeeld, gezongen en gedanst door 54 kinderen van de Deventer Jeugd Musical.

8 maart NPO2 19.30 opweg naar Holi met o.a. Intervocaal.

11 maart Start Balkonfestival projecten. Wesseltjes reünie in wijkcentrum de Magneet Enschede Wesselerbrink.

12 maart Jacobskerk Enschede 11.00 Cantate dienst. BWV 4 Christ lag in Todesbanden. Bachbeweging Twente o.l.v. Frank Deiman. Diet Gerritsen sopraan, Ingrid van Ree alt, Tom Grondman tenor, Hans vader Werf bas.

26 maart Dorpskerk Holten 19.00 Cantate dienst BWV 4 Christ lag in Todesbanden en een orkestsuite van Bach. I.s.m stichting Kunst en Cultuur Holten.

14 april 20.30 Gilet in Concordia Enschede. Muzikale reis door wereld en tijd. Met Frank Deiman, Bert van der Veen en Marcel le Blanc.

23 april 15.00 Synagoge Enschede Bovenzaal. De liederen cyclus van de hedendaagse Amerikaanse componiste Lori Leitman ‘I never saw an other butterfly’ zal in de bovenzaal van de Synagoge in Enschede uitgevoerd worden. Diet Gerritsen en saxofoniste Kimmy Reef brengen deze 6 bijzondere duetten voor sopraan en saxofoon op (in het engels vertaalde) indrukwekkende teksten van kinderen uit Theresiënstadt. Met muziek van Hovhannes en muziek uit de film La vita e bella. Thea van der Meer gitaar. Met muziek van Hovahness voor saxofoon en gitaar en muziek uit de gitaar suite La vita e Bella.

Distlers Dodendans in en om de kerk

1 april – 19.00 Johanneskerk in Twekkelo/Enschede zaterdagavond
13 mei – 19.00 Stiftskerk in Weerselo zaterdagavond

Kaarten a € 15.00 reserveren via dietgerritsen@gmail.com betalen, liefst met pin, aan de kassa.

In de op middeleeuwse muziek gebaseerde Totentanz van Hugo Distler (1908-1942) verplaatsen publiek en uitvoerders zich als in een reidans. Een danseres en een fluitiste voeren de dans aan.
In een veertiental taferelen zien we hoe de dood aanklopt bij edelman, bedelman, dokter, pastoor. De gesprekken en de gezongen spreuken laten zien dat iedereen op zijn tijd dient aan te sluiten in de rij.

14e spreuk
De ziel, geboren voor de eeuwigheid
Vindt geen ware rust in dingen van deze tijd Daarom is het zo wonderlijk dat je de wereld bemint En in het vergankelijke je ziel en zaligheid vindt.


‘Vocaal Ensemble Twente’ een uit Enschede afkomstig professioneel ensemble bestaat uit vijf zingende dirigenten: Frank Deiman, Diet Gerritsen, Tom Grondman, John Hondorp, Anneke van Wassenhove. Met danseres Kirsten Hondorp en fluitiste Hannah Wit.

23/24 juni Peter Pan https://www.deventerjeugdmusical.nl

8/9 juli Balkonfestival 2023 met focus op de wijk de Wesselerbrink in Enschede. Op 11 maart geven we het startsein met een reünie van de Wesseltjes. Herinneringen ophalen en zingen, veel zingen samen. 10.00 Wijkcentrum De Magneet.

https://www.balkonfestival.nl