Over Diet

Diet Gerritsen is in de eerste plaats een klassiek afgestudeerde sopraan. Ze is werkzaam als solist, dirigent, actrice en presentatrice. Als solist is ze te horen in opera, operette, oratoria, cantates en liederenprogramma’s. Ze is dirigent van het Enschedese koor Intervocaal, een multicultureel koor waar door middel van koorzang een uitwisseling tussen verschillende culturen plaatsvindt.

Diet Gerritsen is vooral bekend van haar rol in de Twentse regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond. Ze speelt Fenna Wildspieker, dochter van Hendrik en Minie Wildspieker en zus van Alwie en Monique (Monkie) Wildspieker.

In Twente is ze onder meer bekend als vertolkster van teksten van Willem Wilmink. Ze heeft veel vertaald werk van hem gezongen en ze speelde de titelrol van de musical De Pathmosprinses.

Sopraan

Diet Gerritsen is een klassiek afgestudeerde sopraan. Ze ronde haar opleiding Bachelor en Master solozang af aan het Conservatorium in Enschede. Ze is als solist werkzaam in het klassieke vakgebied en ze is regelmatig te horen in Cantates en in Oratoria. Als zingende actrice, of een acterende zangeres, werkt ze mee aan muziektheater producties.

Bachbeweging Twente
Bij de Bachbeweging Twente is ze vaste sopraan solist. Deze groep van professionele en semi-professionele muzikanten en zangers heeft als doelstelling om in Twente de Cantatedienst weer nieuw leven in te blazen.

Actrice

Fenna Wildspieker
Diet Gerritsen is bij het grote publiek vooral bekend van haar rol in het Twentse regio drama ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’. Ze speelt de rol van Fenna Wildspieker. Fenna neemt na de dood van haar vader het werk op de boerderij over. In het eerste seizoen bloeit een relatie op tussen haar en een ander karakter uit de serie Gait Olde Weernink, gespeeld door de cabaretier Herman Finkers. Na vier seizoenen is de serie gestopt. De herhalingen van de uitzendingen zijn nog steeds op verschillende zenders te zien. www.rtvoost.nl
Titelsong van de TV-serie Van Jonge Leu En Oale Groond: https://youtu.be/8HGpBMzqSFY

Oogst
Muziektheater productie: ‘Olde Roerink’ met Laurens te Den, Diet Gerritsen Frank Deiman en Tessa Zoutendijk.

Wert der Grenze
Grenswerte: een kort Duits Nederlands film project van Jort Bonne en Kay Niggeman. Vertoond in Münster en in Enschede.

Gastrollen
• Gastrolletjes in 2013/14: Ramses – Danni Lowinsky – Jeuk.
• 2015: éénmalig optreden in ‘Goeden avond dames en heren’ en in de nieuwe politie serie ‘Noord- Zuid’.
• 2016: diverse kleine gastrollen.
• 2017: als maatschappelijk werkster in ‘Hendrik Groen’ – buurvrouw in Voetbal Maffia.

Dirigent Intervocaal

Dirigent Multicultureel Wereldmuziekkoor Intervocaal
www.intervocaal-enschede.nl

2021 Intervocaal Virtual Choir

Diet is een dirigent die weet hoe ze een koor moet laten zingen. Wekelijks wordt er gewerkt aan zangtechniek, stemvorming en aan repertoire in allerlei talen. De muziek is afkomstig uit de landen van herkomst van de multiculturele koorleden zelf. De formule waarbij de zangers (en dirigent) ook van elkaar leren is uniek en maakt dat het koor een bijzondere plaats inneemt in de Enschedese muziekwereld. Intervocaal bestaat inmiddels tien jaar en is uitgegroeid tot een koor van 50 zangers waarvan eenderde afkomstig is uit een andere cultuur. Momenteel zijn er 15 verschillende culturen in het koor vertegenwoordigd. Ze hebben de Nederlandse nationaliteit, maar hun culturele achtergrond is zeer divers. Armenië, Brazilië, Bulgarije, Curacao, Duitsland, Griekenland, Indonesië, Peru, Polen, Sierra Leone, Rusland, Spanje, Turkije en natuurlijk Nederland.

Verdraagzaamheid Award 2019
De stichting Paleis van de Verdraagzaamheid stelt zich als doel het bevorderen van de verdraagzaamheid. Zij doet dit onder andere door initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen, voor het voetlicht te brengen.

De Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019 is het wereldmuziekkoor IntervOcaal uit Enschede!
http://www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl/ awards-2019

Vocal coach

Vocal coach bij OfKoors Hengelo: http://www.ofkoors.nl en
Deventer Jeugdmusical: http://www.deventerjeugdmusical.nl