Wilmink en Vossebeld

Diets Dagdreumn/ Dagdromen in het Nedersaksisch een Lente programma van Prêt a Partir.

Frank Deiman en Ruud Ouwehand lieten zich inspireren door de klankrijke Nedersaksische poezie van Theo Vossebeld en maakten een reeks nieuwe luisterliedjes over vogels en vliegen, muggen en meer, zgn ‘Luuster√eenkskes’

Spreek je geen Twents en versta je het niet? Geen nood, een mini cursus Twents is inbegrepen. Én de vogels klinken door in de muziek en in het ritme en de kleurrijke taal van Theo Vossebeld’s poëzie. Vogels kennen geen taalprobleem, of ze nu tjilpen en tweeten in t Twents of in een andere taal, we moeten, net als bij het Twents, onze oren open zetten om het te kunnen verstaan. Met Frank Deiman, Ruud Ouwehand, Diet Gerritsen en Miriam Kroeze.

Prêt a Partir

Diet zingt Wilmink en Vossenbeld

‘Diet Gerritsen zingt Willem Wilmink’ Een charmante liedjesvoorstelling voor iedere liefhebber van zijn poëzie. Diet wordt muzikaal bijgestaan door Frank Deiman (piano), Miriam Kroeze (cello) en Ruud Ouwehand (contrabas). Willem Wilmink de schrijver die ons meer dan 2000 gedichten, liederen en verhalen naliet.
Diet Gerritsen (o.a. bekend van de serie Van Jonge leu en Oale Groond ) vertelt Wilminks verhalen door. Als zangeres heeft ze veel werk van hem gezongen ( Pathmos prinses, Meralda, Hoffmanns vertellingen). Frank Deiman heeft als vaste pianist jaren met Willem Wilmink samengewerkt. In dit programma zijn nieuwe composities van Frank Deiman en Ruud Ouwehand opgenomen.

Een uniek liedprogramma waarin ook Twents-talige teksten van de dichter Theo Vossebeld zijn opgenomen zoals ‘ De bromvleege en Veer muggen. Waar Willem Wilmink de Twentse innerlijke natuur bloot legt, vinden we in de teksten van Theo Vossenbeeld de natuur om ons heen terug. Een nostalgisch programma wat stoelt op de oude traditionele liedkunst maar met een geheel eigentijds karakter.

Met Frank Deiman (piano), Ruud Ouwehand (contrabas), Miriam Kroeze (cello). Ook te boeken via: info@dietgerritsen.nl

Cd-presentatie

Diet zingt Wilmink en Vossebeld

Als je hoofd in het radio-programma Spijkers met Koppen boven water kunt houden tegenover Dolf Jansen, moet je een cd- presentatie de volgende ochtend ook aankunnen. Dat kon ook. Met flair presenteerde zangeres Diet Gerritsen zondagochtend in de TwentseWelle de cd Diet zingt Wilmink en Vossebeld.

Nee, het eerste exemplaar was niet voor Herman Finkers. Hoewel de cabaretier een fantastische tekst voor in de bijsluiter had geschreven en aanwezig was. Maar Finkers kreeg het tweede exemplaar.

Diet Gerritsen overhandigde de eerste cd aan Ank Bijleveld, de voormalige commissaris van de koningin in Oveijssel, tegenwoordig commissaris van de koning. En als bij iemand de deze cd in goede handen is, is het wel bij haar. Alleen de titel al: Ik maak voor jou een andere kroon. Ank Bijleveld is tenslotte de rechtstreekse vertegenwoordiger van de kroon die nog maar een klein half jaar op een ander hoofd staat.

Natuurlijk was er muziek bij de cd-presentatie. Het voltallige bandje trad aan: Frank Deiman (piano), Miriam Kroeze (cello) en Ruud Ouwehand (bas). En de dichter Theo Vossebeld was aanwezig en kwam met een nieuw gedicht in het Twents.

Helaas, de cd is uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.