Balkonfestival

Het Balkon Festival is een tweedaags festival dat om het jaar plaatsvindt in Enschede. Al het moois van de stad komt samen in een muzikale wandelroute in de binnenstad en één van de wijken. Muzikanten spelen serenades en aubades vanaf grote, kleine, klassieke en moderne balkons. Met een heerlijke vleug theater, gedichten en dans.

Terugblik Balkonfestival 8 en 9 juli 2023

Dit jaar vindt het festival plaats in de zuidwijk de Wesselerbrink op zaterdagavond 8 juli en op zondagochtend 9 juli 2023 in het centrum van Enschede. Meer info op www.balkonfestival.nl

We willen de bewoners ontmoeten en motiveren om samen met ons het wijkprogramma van het balkonfestival 2023 vorm te geven. Het startsein in de vorm van een reünie van de Wesseltjes vindt plaats op zaterdag 11 maart 2023 van 10.00 tot 12.00 on Wijkcentrum De Magneet. Hertmebrink 7544DC Enschede. Soep na afloop. Aanmelden voor de reünie van de Wesseltjes kan via: veenstrakitty7@gmail.com

Voor een impressie van de voorgaande edities en van afgelopen 4 en 5 september 2021 zie: www.balkonfestival.nl en youtube.com/@balkonfestival8839

Voorgaande Edities

Op 2 juli 2022 werd de festivalwijk de Wesselerbrink gelanceerd op de Lintveldebrink. Met korte balkonoptredens en liedjes van het beroemde kinderkoor De Wesseltjes. Bekijk hier de Aftermovie Balkon Festival Vooruitblik. In 2023 vindt het tweedaagse Balkon Festival weer plaats.

Het duurde even maar op 4 en 5 september 2021 kon de 3e editie van het Balkon Festival eindelijk doorgaan. Het waren twee prachtige dagen met op zaterdagavond een muzikale wandeling door de wijk Roombeek en op zondagochtend een balkonroute door het centrum. Zoals altijd veel verrassende locaties met muziek en theater vanaf grote hoogte. Met onder andere een op-het-water-balkon waar een DJ en violiste elkaar vonden, een verzonden Titanic balkon met een strijkorkest dat altijd doorspeelt, een Stairway to Heaven balkon én een fantastische dansact op en aan het Balengebouw. Bekijk hier de Aftermovie van 2021.

In 2019/2020 gaan we op zoek naar nieuwe en verrassende balkons in de binnenstad van Enschede en in de wijk Roombeek.

Balkon Festival 2019 op zaterdagavond 22 juni en zondagochtend 23 juni. De blaasmuziek tijdens deze editie centraal. Met onder andere twee fanfares die gingen trouwen, jonge saxofoontalenten, een eenzame trompettist, maar ook met de Enschedese stadsdichter en prachtig ballet van de getalenteerde leerlingen van de Vooropleiding Dans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark.

Op zaterdagavond 22 juni 2018 organiseren we een serenade voor de stad en op zondag 23 juni brengen we een aubade aan de wijk Horstlinden/Veldkamp. Dit jaar zal in het teken staan van ‘De Fanfare for the common man’.

Op 24 en 25 juni 2017 vindt het eerste Enschedese Balkonfestival plaats. Op zaterdagmiddag/avond 24 juni kan er in Enschede een wandeling gemaakt worden langs diverse balkons in het centrum van de stad. Deze balkons zullen fungeren als podium waarop professionele musici, acteurs, acrobaten hun kunsten vertonen. Wat de stad in huis heeft zal op balkons gepresenteerd worden. Een serenade voor de stad.
Op zondag 25 juni zal er in een stadswijk vanaf balkons een aubade aan de wijkbewoners gebracht worden. Voor en door wijkbewoners.