Balkonfestival

Het Balkon Festival is een tweedaags festival dat om het jaar plaatsvindt in Enschede. Al het moois van de stad komt samen in een muzikale wandelroute op zaterdagavond in de binnenstad en op zondagochtend in één van de wijken.

Op zondagmiddag 2 juli om 15.00 geven we een voorproefje in de Zuidwijk van Enschede op De Wesselerbrink. Het zal in het teken staan van ‘ ontmoeten’ en ‘neuzen’ in de wijk. We willen de bewoners ontmoeten en motiveren om samen met ons het wijkprogramma van het balkonfestival 2023 vorm te geven.

Voor een impressie van de voorgaande edities en van afgelopen 4 en 5 september 2021 zie: www.balkonfestival.nl

Archief

In 2019/2020 gaan we op zoek naar nieuwe en verrassende balkons in de binnenstad van Enschede en in de wijk Roombeek.
Fotoalbum 2020

Balkon Festival 2019 op zaterdagavond 22 juni en zondagochtend 23 juni. De blaasmuziek tijdens deze editie centraal. Met onder andere twee fanfares die gingen trouwen, jonge saxofoontalenten, een eenzame trompettist, maar ook met de Enschedese stadsdichter en prachtig ballet van de getalenteerde leerlingen van de Vooropleiding Dans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark.
Fotoalbum 2019

Op zaterdagavond 22 juni 2018 organiseren we een serenade voor de stad en op zondag 23 juni brengen we een aubade aan de wijk Horstlinden/Veldkamp. Dit jaar zal in het teken staan van ‘De Fanfare for the common man’ Op www.balkonfestival.nl is een impressie te vinden van de voorgaande editie.
Fotoalbum 2018

Op 24 en 25 juni 2017 vindt het eerste Enschedese Balkonfestival plaats. Op zaterdagmiddag/avond 24 juni kan er in Enschede een wandeling gemaakt worden langs diverse balkons in het centrum van de stad. Deze balkons zullen fungeren als podium waarop professionele musici, acteurs, acrobaten hun kunsten vertonen. Wat de stad in huis heeft zal op balkons gepresenteerd worden. Een serenade voor de stad.
Op zondag 25 juni zal er in een stadswijk vanaf balkons een aubade aan de wijkbewoners gebracht worden. Voor en door wijkbewoners.
Fotoalbum 2017